2011. augusztus 5., péntek

Rántott palacsinta padlizsánsalátával

Palacsintát sütni, tölteni, panírozni, rántani. Semmi extra. Egyszerű és nagyszerű. Hozzá Zita-féle isteni padlizsánsaláta. Utóbbi üt. Nagggyon jó!

A padlizsánsalátához kell 2 nagyobb padlizsán, amit kockákra vágunk, majd beleöntünk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Meglocsoljuk olajjal, jól megborsozzuk, összeforgatjuk és betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe. Addig sütjük, míg össze nem esik és jó puha nem lesz (kb fél óra). Kell hozzá még két doboz joghurt, amit előzőleg sűrű szövésű konyharuhába öntünk és a hűtőben egy tál fölé téve hagyjuk a savót kicsöpögni (nem érdemes ezt a lépést lespórolni, sokkal finomabb és krémesebb lesz a saláta). A kihűlt padlizsánt sózzuk, ráreszelünk 3-4 gerezd fokhagymát, ráfacsarjuk fél citrom levét, beleaprítunk egy csokor petrezselymet, majd végül nyakon öntjük a lecsepegtetett joghurttal. Összekeverjük és hűtőbe téve hagyjuk jól lehűlni.

10 megjegyzés:

  1. a padlizsános részét megvettük :) a palacsinta viszont mostanság nálunk csak amerikai, azt pedig nem nagyon lehet tölteni, mert annál kisebb :)

    VálaszTörlés
  2. Már maga a kép is gyönyörű

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta!!! Én is befizethetnék hozzád ebédre, ha ilyen finomságokat készítesz???:)

    VálaszTörlés
  4. Beastie nyugodt szívvel ajánlom, valami isteni és abbahagyhatatlan :) Az amerikait mi is nagyon szeretjük, de csakis édesen :)

    Bianka köszönöm :)

    Gizi nyugodtan, képtelen vagyok keveset készíteni amúgy is :)

    VálaszTörlés
  5. Milyen guszta! :)
    A salátádat vittem!

    VálaszTörlés
  6. Éssss mennyire finom volt, mennyei! Aki nem hiszi, járjon utána :)

    VálaszTörlés
  7. Csibe nagyon megy hozzá :)

    Gábor majd jövő héten újra készül ;)

    VálaszTörlés
  8. maradt meg ma palacsinta.
    uhhó recept átgurul innen Brassóba.
    köszi.

    VálaszTörlés
  9. Szívesen, Csibéé az érdem :)

    VálaszTörlés
  10. A padlizsánsaláta nagy kedvenc. Palacsinta pedig természetesen jöhet minden formában:)))

    VálaszTörlés