2010. április 23., péntek

Cipóban sült füstölt tarja húsvét tisztességére

Recept a Nők Lapja Konyha márciusi számából. Vegyétek és egyétek.
-2,5 deka élesztő
-0,5 deci tej
-1 tojássárgája
-1 mokkáskanál cukor
-15 deka finomliszt
-15 deka rétesliszt
-3 evőkanál olaj
-1 nagy krumpli
-1 szál rozmaring
-3 levél bazsalikom
-1 mokkáskanál köménymag
-1 mokkáskanál só

Az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a lisztekkel, a tojássárgájával, a főtt és kifűlt burgonyával és a sóval, majd hozzáadjuk az olajat és a fűszereket. Cipóvá formázzuk, majd hagyjuk a duplájára kelni. Ha ez megtörtént, akkor kinyújtjuk kb ujjnyi vastagságúra, belecsomagoljuk a főtt tarját, megkenjük egy tojás sárgájával és szép pirosra sütjük.
 

4 megjegyzés:

  1. De jó, hogy előkerültél, már nagyon hiányoztál. Nem is tudtam, hogy ilyen életre szóló esemény előtt állsz. Most biztosan már teljes izgalomban telnek a napjaid, de ez nagyon jó lehet. Így igazoltan vagy távol!!:))

    Nagyon guszta lett a cipóban sült tarjád, igaz már húsvét odább van, de most is szívesen megkóstolnám.:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon köszönöm Gizi a kedves szavakat, nagyon jólesnek :-) Ígérem, majd az Eseményről is fogok beszámolót írni :-)

    A cipó is már húsvét óta várta, hogy közzé tegyem, remélem azért lassacskán vissza tudok térni a blogéletbe is :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta lett a cipód ;-))
    A képek is nagyon jók, Neked pedig további jó készülődést kívánok :))))

    VálaszTörlés
  4. Lekvároskukta, köszönöm szépen :-)))

    VálaszTörlés